Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΚΟΣΤΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ- Net metering

Η αυτοπαραγωγή ενέργειας ή net metering, είναι η διαδικασία κατά την οποία συμψηφίζεται το ρεύμα, που παράγεται από ένα φωτοβολταϊκό(ή ανεμογεννήτρια), με το ρεύμα του δημόσιου δικτύου(ΔΕΗ) που καταναλώνουμε.

Στην αυτοπαραγωγή ο συμψηφισμός είναι ενεργειακός
. Δηλαδή ο μετρητής της ΔΕΗ μετράει την ενέργεια που «δίνει» στο δίκτυο το φωτοβολταϊκό και παράλληλα την ενέργεια που «τραβάει» από το δίκτυο ο καταναλωτής. Στο τέλος κάθε μετρητικής περιόδου το ποσό της οφειλής προς την ΔΕΗ, θα ισούται με την αξία των κιλοβατοωρών(kWh), που προκύπτουν από την διαφορά, ανάμεσα στην ενέργεια που «δώσαμε» και την ενέργεια που «τραβήξαμε» από το δίκτυο. Εάν η διαφορά είναι μηδενική τότε δεν θα πληρώσουμε για το ρεύμα που καταναλώσαμε.

Η ισχύς των φωτοβολταϊκών πάνελ που μπορείτε να εγκαταστήσετε εξαρτάται μόνο από εσάς
και συνήθως είναι κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερη από την ετήσια κατανάλωση ρεύματος της οικίας ή της επιχείρησης, λαμβάνοντας υπ’όψιν μελλοντικές προσθήκες φορτίων(συσκευών)

Πλεονεκτήματα

1
.Μηδενισμός του λογαριασμού ρεύματος που πληρώνετε στην ΔΕΗ. Ειδικά στην περίπτωση του net metering δεν σας απασχολεί εάν το ρεύμα αυξηθεί μελλοντικά, γιατί ο συμψηφισμός είναι ενεργειακός και όχι λογιστικός.
2
. Συνδυασμός με συστήματα θέρμανσης-ψύξης, όπως είναι οι αντλίες θερμότητας, έχει σαν αποτέλεσμα τον μηδενισμό των ετήσιων εξόδων σας για την θέρμανση – ψύξη και των λοιπών καταναλώσεων του χώρου σας, ακόμα και αν αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
3
. Η αυτοπαραγωγή ρεύματος μπορεί να συνδυαστεί και με την αποθήκευση της ενέργειας, δηλαδή την ενεργειακή αυτονομία σε περιπτώσεις «black out»(διακοπής). Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την προσθήκη μπαταριών και ενός ινβέρτερ αυτόνομων συστημάτων(off grid) με ενσωματωμένο φορτιστή και την τεχνική του AC coupling.

Δείτε το φυλλάδιο μας για το
Net Metering

Δείτε το φυλλάδιο μας για τη
Βιομάζα

Δείτε το φυλλάδιο μας για τη
Συντήρηση ΦΒ

Δείτε μερικά από τα 
έργα μας


 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού